MINOO

Jag är Yoga instruktör, Yoga lärare/terapeut, stress instruktör, Massör,  Sång och Gong Terapeut.

Medlem i IAYT (the international Association of Yoga Therapists). Jag har alltid varit intresserad av hälsa, kost och träning och hållit mig framme i de områdena.

1994 blev jag gympa ledare på Friskis och Svettis och på samma inriktning men nu var jag med organiserade utbildningar. Nu var fokus också på ledarskap, jag fick prova allt nytt inom träning och kost. Under 18 år hade jag pass på Friskis och tränade varannan dag eller varje dag. Och jag trodde att detta är min tränings form och livsstil!

År 2000 var jag med i en bilolycka. Jag blev påkörd i 100 km/timme, tappade kontrollen på bilen. Jag fick whiplash och skadade ländryggen! Året därpå hade värken spridit sig i hela kroppen och läkarna konstaterade fibromyalgi! Jag hade värk i hela kroppen och var trött! Jag sov halva dagarna. Men ändå ville jag träna på friskis!

Jag bodde då med mina två söner 13 och 11 år. En dag när min äldsta son frågade  -mamma hur länge ska du vara sjuk? svarade jag:  -Jag blir aldrig frisk! Jag hörde mig själv säga det och det lät HEMSK och OTÄNKBART! Och tänkte jag: Jag kan inte leva så här!

Bestämde mig – jag vill och ska blir frisk! Jag hade inte råd men ändå gick på en medicinsk Qi Gong utbildning. Började varje dag med en timme Qi Gong efter frukost och 1,5 timme Meditation.

Jag ändrade även min kost och blev vegetarian. Jag kontrollerade min kropps vitamin/mineral och tillförde det jag hade brist på. Jag detoxade kroppen. Det tog 3 månader tills jag blev  lite piggare och efter 6 månader kände jag mig nästan frisk.
Efter 1 år jobbade jag heltid igen!

Jag blev frisk av att använda mig av en HOLISTISK syn på mig själv och att jag är inte bara var en kött och blod maskin. ATT HA EN HOLISTISK SYN ÄR DET JAG SYSSLAR MED I MIN KLINIK. Detta har jag lärt mig av egen erfarenhet. Jag ger verktyg både till friska för att må bra och till sjuka för att sträva efter att blir friska/må bättre. År 2015 kunde jag äta mer varierande kost!

År 2008-2009 fick jag karpaltunnel syndrom, 2009 fick jag tid för operation på båda två handleder, jag hade börjat på YOGA TERAPEUT utbildning också. När jag berättade om domningar och värk i fingrarna för min lärare, Göran Boll, gav han mig 2 enkla övningar på några minuter/dag. Efter 40 dagar hade domningarna och värken nästan försvunnit!

Den här var min andra stora erfarenhet av läkning med holistisk syn på livet. Jag undrar hur mycket har jag sparat åt sjukvården? Men det bästa det är att jag slapp massa lidande. Det gäller att vilja förändra och ha lite disciplin!

December 2016 fick jag min första Kundalini resnin gi Indien!

år 2022 fick jag yterligare 2 gånger Kundalini resning!

 

Minoo Herranen

 

Nästa

Våran kunder säger om Minoo

Föregående